Tuesday, May 23, 2006

Pelasta mut, baby!

Sunnuntai oli TV-päivä. Englantilaisen potilaan jälkeen katselin sarjaa jonka nimi taisi olla Rescue me. Se sijoittuu överi machoon ympäristöön, jenkki paloasemalle. Kyseessä oli ihan leipähömppä, ei edes kovin hyvä genressään, mutta tästäkin asiasta tuli mielenkiintoinen kun sitä katseli naisasiakiikareiden läpi. Sarjassa tarkasteltiin selkeän miehisen miljöön vuoksi naisia miesten kautta, mutta ihan mielekiintoisella tavalla naisahmoista oli kuitenkin tehty toimijoita.

Ensimmäinen nainen oli toki kovin päälle liimattu. Hän on paloaseman ainut nainen, ilmeisesti kuitenkin myös palomies (tai palotaistelija!). Hän joutuu todistamaan itsensä ja vahvuutensa jatkuvasti, pärjätäkseen ylimaskuliinisessa ympäristössä. Koko yhteisö kohtelee häntä kaltoin, mutta hän jaksaa taistella omista oikeuksistaan ja ansaita paikkansa yhteisössä. Hän päättää voittaa miehet heidän omassa pelissää, joka tässä tapauksessa on pissakakka-huumori ja silti hän pysyy naisellisena. Katsomassani jaksossa ei oikeastaan esitelty sitä, kuinka rankkaa jatkuva todistelu ja taistelu tälle hahamolle oli.

Toinen naishahmo makasi arkussa. Se oli yhden kusipäisen sovinisti palomiehen äiti. Äidin kuolema pakottaa miehen kohtaamaan omia tunteitaan ja sekä isänsä haavoittuvuuden.

Kolmas naishahmo oli kaikkein mielenkiintoisin. Hän tuli kuvaan kun läppähyvännäköinen palomies joutuu äitinsä järkkäämille treffeille ruman läskin tytön kanssa. Ei tyttö siis niin ruma tai läski ollut, mutta kontrasti oli kuitenkin aika kova ja harvoin telkassa nähty. Treffeillä tyttö suhtautuu ulkonäköönsä avoimesti ja pakottaa miehen myöntämään, että hän meinasin lähteä kesken pois. Mies myöntää ja he molemmat nauravat.

Treffien lopuksi mies saattaa tytön kotiin ja tyttö suutelee miestä yllättäen. Mies yrittää ensin torjua hieman epätoivoiseltakin vaikuttavan tytön, mutta tyttö lupaa erittäin vakuuttavasti olevansa maailman paras pano. Tämä osoittautuukin pian todeksi ja mies on täysin myyty. Tyttö on pian hänen silmissään hauska, fiksu ja seksikäs. Nähtäväksi jäi vain, voiko mies esitellä ruman tyttöystävänsä julkisesti. Mutta kukapa ei olisi ihan pässinlihaa, jos tyttö maailman parhaan seksin jälkeen sanoo: Congratulations, your first time with a fat chick. You wanna do it again?