Friday, June 16, 2006

Viisauden alku on kliseissä

Niin kuin ne AA:ssa kuulemma hokee, pitää olla rohkeutta muuttaa ne asiat, joita voi, ja oppia hyväksymään ne asiat joita ei voi. Nuorelle ihmiselle se on erityisen vaikeaa. Toiveet ja haaveet ovat suuri osa ihmistä ja niistä luopuminen voi olla raskasta.

Kuulin jostain, että yleensä parikymppinen ihminen ei pysty kirjoittamaan eheää kokonaista kirjaa koska kaikki hänessä muuttuu niin nopeasti. Tietenkin myös haaveet ja toiveet muuttuvat. Valintojen tekeminen ja määrätietoisuus on vastenmielistä kun tahtoo joko kaikkea kerralla tai ainakin viidentoista minuutin välein eri asiaa.

Joskus myös se, ettei jotain saa, voi olla maailman paras juttu ja sen ymmärtää vasta myöhemmin. Se mitä haluaa, ei olekaan se mitä tarvitsee. Haluaminen voi tehdä melkein sairaaksi. Näin ainakin mulle on käynyt. Turhista ja kulutttavista asioista irti päästäminen on vapauttavaa ja antaa tilaa nähdä muita asioita jotka ovat tahtomisen ja tavoittelun arvoisia.

Niitä asioita joita haluaa, saattaa myös pelätä. Onnelisuuden äärellä ihmisillä on taipumus olla kauhuissaan. Siksi me aina ryssitään kaikki.

Carpe bier!!!!