Friday, September 28, 2007

Red for Burma

Tänään siis punainen paita päälle!

Ihan hulluu. Mä olin ihan varmam että ne burmalaiset ei ikinä protestoi. Ihmiset oli siellä toki aika avoimestikin hallitusvastaisia, mutta systeemiin suhtauduttiin jotenkin välttämättömänä pahana joka oli mahdollista kiertää. Mun mielestä väki jakaantui siellä niihin joilla oli liikaa menetettävää tai ne oli liian köyhiä miettiäkseen asiaa. Yliopistot oli auki, kun kävin siellä (ne suljetaan usein, jos on pienintäkin hässäkkää) joten opiskelijatkin (Burmassa tällä statuksella on kyllä joku poliittinen kaiku) oli suht tyytyväsiä.

Olot kuitenkin ilmeisesti huononi, bensan hinnan takia, niin paljon että munkkien oli pakko ruveta protestoimaan, tai kellään ei olisi antaa almuja joilla munkit ja nunnat pysyy hengissä. Munkit on varmaan siis ainut mahdolinen ryhmä joka voisi johtaa protesteja. Maailmalla niitä pidetään automaattisesti rauhanomaisina. Burmassa luostarit ovat vaikutusvaltainen instituutio. Eikä munkeilla ole muuta menetettävää kuin henkensä. (Sanottakoon tähän väliin, että munkkeus on Burmassa ja monissa muissa buddhalaisissa maissa vähän niin kuin ripari. Kovin moni ei jää luostariin loppuelämäksi. Kaikki eivät ole ehkä ihan niin askeettisia kuin olettaisi.)

Meidän agnostikkojen vinkkelistä on vaikea ymmärtää kuinka uskonnollinen Burma on. Köyhimmästä köyhimmätkin kerää rahaa luostarille uuden pagodan pygäämiseen. Niitä on kaikkialla. Meidän on myös vaikea ymmärtää, millainen ongelma hallitukselle on, että virkamiesten almuja ei oteta vastaan. Yritä eläytyä ajatukseen siitä, että tiedät syntyväsi maailmaan seuraavan kerran torakkana työpaikkasi takia. Voi jopa olettaa, että korkein johto on ihan henkilökohtaisesti huolestunut omasta karmastaan. Näin mä olen asian ymmärtänyt.

Burma on muuten kolonialisti nimitys, mutta Myanmar sotilasjuntan. Valitsen tämän mitä mun mielestä paikalliset käytti enemmän.

2 comments:

Pilakuvat muhammedista vuosisataista hupia kristityille juutalaisille ja islamilaisille tosikoille. Lapsiinsekaantuva sotarikollinen profeetta esikuvana seuraajilleen said...

Tamperelainen ajattelija ja ihmisoikeusaktivisti islamisaatiomme ja neekeröittämisemme vastustaja Seppo Lehto Hervannan punttisalilla 23.9.2007 näytttä mallia kuinka urheilu edistää ajattelua koko kansakunnan eduksi mm. maahammuuton muuttamisella, niin että kotoutukset muutetaan kotiutuksiksi. Laittakaa tämä viesti tuttavapiirissänne kiertämään



Profeetta Muhammedin pilakuvat Suomessa = Prophet Muhammed Caricatures in Finland. Send yours to contest e-mail: pilakuvat(at)gmail.com - Ohessa mallia maailmalta:) Pistäkää paremmaksi. Toivomme erityisesti valtionsyyttäjä Mika Illman ( mika.illman@om.fi) että te osallistutte tähän pilakuvakisaan http://prophet-muhammed-cartoon-contest.blogspot.com/ , kerta huumorintajunne on osoittatunut toistaiseksi heikonlaiseksi ja lähinnä vain neekeröintien ja ählämiväkivaltarikosten yliymmärtämiseen.



Pilakuvakisan vaihtoehtoinen linkki: http://prophet-muhammed-cartoon-contest.blogspot.com/

Tervetuloa osallistumaan pilakuvakisaan islamisaatiotamme vastaan

Lähettäkäämme kritiikkiä ja palautetta islamisteille oheiseen tapaan:

New muhammed prophet caricature contest in Finland - Look at the shame of Muhammed with
pig http://prophet-muhammed-cartoon-contest.blogspot.com

There is miss piggy and his slave master Prophet Muhammed doing something ;)

Look at carefully:

http://bp2.blogger.com/_Cq2P0ssFV0Q/RvVCaS5CZ1I/AAAAAAAAAAM/hCEUQYQTUMs/s1600-h/Propeht+Muhammed+Contest+in+Finland.JPG

Greeting from Finland to e-mail: info@muslimnews.co.uk

Anonymous said...

Wow! teikä on saanut vähän propagandaa sivuilleen...