Sunday, November 12, 2006

Eka monsuunisade!

Malesia rokkaa. Kuala Lumpur ainaski. Ihan ekana en ollut siita niin varma. Saavuin tanne kahden aikaan yolla, otin rip off -taksin paskaan hostelliin jne...

Seuraavana paivana vaihdoin kivoimpaan hostelliin missa olen ikina ollut. Mita nyt nain ekan torakan elamassani. Se oli pieni, mutta Fransisco sanoi, etta se on huono juttu, koska se tarkoittaa, etta niilla on pesa. No, taide seinilla ja pehmea sanky korvaa sen.

Sitten lahdin lounaalle tapaamaan jenkkikaverini Veran ystavaa Diania. Han naytti minulle kaupunkia. Paivalliseksi mussutin iloisesti lehman keuhkoja ja kuivattua kalaa. Mukava paiva siis ja mukavia ihmisia. Illalla mentiin kuuntelemaan hieman kornia jazzia sairaan kalliiseen baariin.

Dian on muslimi, joten han ei juo. Oli mukava nahda esimerkki ihmisesta joka viettaa hauskaa ja normaalia elamaa juomatta. Ehka se olisi lopulta se helpoin vaihtoehto.

Lueskelin tassa Veeran ja Timon blogia ja mietin, etta mun kriiseilyn sijaan te varmaan mieluummin lukisitte kuvailuja paikoista. Ei kay. Tai no, vaan jos se liittyy olennaisesti mun kriiseilyyn. No, eilen illalla kaveltiin moskeijan ohi. Vieressa oli katolinen kirkko ja sitten viela hindutemppeli, josta lootusasennossa istuva, kummalisilla kuviolla maalattu vanha seta vilkutti meille. Dianin kanadalais-kiinalainen poikaystava sanoi siihen, etta taalla naa uskonnot elaa kauniisti harmoniassa. Aanessa oli pieni ironian vivahde.

Sitten kaveltiin hindu-haiden ohi. Niilla oli bileet. Mietittiin, jahka pystyttaisiin sniikkaamaan messiin. No, Mark sanoi siihen, etta tuskin. Malesialainen, kiinalainen ja valkoinene ei oikein katoa intialaisten keskelle. Jostain kumman syysta, mulle valkeni ekaa kertaa elamassani, etta ma tosiaan olen euroopplainen, valkoinen tai miten vaan.

Eika ole mitaan, mita ma ikina voisin tehda muuttaakseni sita. Ja joillekin ihmisille se tarkoittaa jotain. Tai siis, etta kun ne nakee mut ensimmaista kertaa, ma olen niille ensisijaisesti valkoinen ja se tarkoittaa jotain. Jotenkin mun ajatusmalli oli kai ollut jotenkin seuraava: kasite "white people" viittaa nimen omaisesti amerikkalaisiin valkoisiin. Mina olen Suomesta, joka on pieni eksoottinen maa, talla ei ole mitaan tekemista minun kanssani. Ah. Vaikea selittaa. Joka tapauksessa, en tieda, miksi Markin kommentti, joka ei mitenkaan liittynyt tahan, sai kaiken taman liikkeeelle.

Noin yleisesti ottaen, ainakin KL on ihastuttavan monikulttuurinen. Kaikki puhuu taalla englantia, mika on oikeasti tosi kivaa. Kusetuksen meininkia, liikennekaaosta ja yleista haslaysta on vahemman kuin muualla Kaakkois-Aasiassa. Roskaa, rottia, liskoja, ystavallisia hymyja ja loistavaa ruokaa on kuitenkin sama maara. Hirvea maara Mc Donaldseja muuten. Olen itsestani ylpea, en ole viela kertaakaan siella syonyt. Starbuckisin jaalatte on kylla liiankin tuttu paivanaloitus. No, joka tapauksessa. KL, I'm loving it.

5 comments:

Anonymous said...

Virke "Mietittiin, jahka pystyttaisiin sniikkaamaan messiin" pitää muuttaa muotoon:

1) "Mietittiin, josko pystyttaisiin sniikkaamaan messiin",
tai:
2) "Mietittiin, tokko pystyttaisiin sniikkaamaan messiin".

Nämä ovat ne mahdollisuudet suomenkielssä. "Jahka" tarkoittaa näet "sitten kun; kunhan", esim. "Soitan sinulle, jahka olen imuroinnut".

"Tokko" on hieman vanhahtava. Monet tuntevat sen vain muodossa "tokkopa", mutta yllä esittämänä käyttö on myös käypä.

t. kielipoliisi

Anna V. said...

hei kielipoliisi, "tokko" tai "tokkopa" on epäilevä, negatiivinen ilmaus, kuten "tuskin, tuskinpa" esim. "tokkopa siitä haittaa on"

T.Kielipoliisipäällikkö

Anonymous said...

Anna perkele.

Älä tuu muulle. Sanoinkin, että useimmat tuntevat vain tuon muodossa "tokkopa".

"Tokko" on kuitenkin, kuten Nykis eli Nykysuomen sanakirja sanoo, myös konjuktio, joka yksinkertaisesti aloittaa epäsuoran kysymyslauseen. Ei epäilevä, negatiivinen. En jaksa kopioida kirjallisuuslainauksia, jokainen voi ne Nykikestä lukea. Kohdasta 2, konj.

Hah.

Anonymous said...

Tai siis tietty epäilevä siinä suhteessa, että kaikki (epäsuorat) kysymykset sisältävät aina monia mahdollisuuksia.

-kielipoliisi vielä

Muriel said...

Sori toi Suomen kieli on vahan hakusessa. Mut eniwei, meitsi rupee koht flagaan teijan kommentteja jos tast tulee joku vitun suomi nykyaan -keskustelupalsta!

Automaattisesti deletaan kommentit joihin sisaltyy sana konjuktio. Nykis-kommentit sallin jatkossakin ihan vittuilumielessa. Taalla ei ole sananvapautta. Taa blogi on mun kriiseilyn purkuun.

Oliko muuten Ilkka kaiken taman takana?