Tuesday, July 25, 2006

Antelias ja ihana

Katsoin tänään taas Oprahia. Mullahan ei ole muuta kuin aikaa. Yhden puolen vuoden Aasia-reissun järjestely ei ole ihan kokopäivätyö. Oprah haastatteli muutamaa naista, joilla oli Amerikan uusi kansantauti eli seksiaddiktio. Tämä tietenkin inspiroi mua kirjoittamaan.

Haastateltujen käytöstä analysointiin ohjelmassa ja tultiin siihen tulokseen, että se juontaa juurensa huonoon itsetuntoon ja nuoruuden kokemuksiin. Freud oli varmasti oikeassa siis. Naisten käytös oli itsetuhoista ja varsinkin se, että molemmat kertoivat, että he eivät oikeastaan nauti seksistä, kuullosti kovin huolestuttavalta. Molemmat hakivat selvästi vain hyväksyntää ja rakkautta väärin keinoin, niin kuin me kaikki. Molempien käytös oli siinä mielessä vastuutonta ettei kumpikaan harrastanut turvaseksiä. Kaikkien samalla tavalla toimivien on toki hyvä tehdä pientä itseanalyysia aiheen tiimoilta. Olisiko oma käytös sittenkin miellyttämishalua tai oman viehättävyyden todistelua itselle käyttäen muita hyväkseen?

Tästä tulee kuitenkin mieleen se ikivanha ongelma. Jos nainen käyttäytyy tässä suhteessa kuin mies, se on vähintääkin arvelluttaa. Jos häntä ei tuomita, häntä säälitään. Kevytkenkäisellä käytöksellä täytyy olla joku syy, hänen täytyy olla sairas, tyttöparka. Tämähän on avunhuuto! Hän ei varmasti arvosta itseään!

Taustalla on mielestäni ajatus siitä, että nainen jotenkin pilaantuisi panemalla. Mun mielestä nainen voi olla vaan ihana ja antelias. Ei naisessa välttämättä ole mitään vikaa jos se paneskelee ympäriinsä. Ihmisillä on monenlaisia suhteita, eikä kaikkia ole tarkoitettu kestämään. En halua romantisoida yhden illan juttuja ja muita irtosuhteita, mutta voihan se olla ihan kivaakin. Tuntuu, että yhteiskunta on jotenkin nykyään uuskonservatiivinen, eikä noin yleensä sanota.

Toinen kysymys on sitten, että kuinka moni miehistä jotka ovat niin sanotusti pleijereitä, pukkeja yms. on oikeasti ihan rikki. Hirveän moni mies ei kehtaa edes myöntää, että irtoseksistä voi tulla tyhjä olo. Mies ei ehkä halua myöntää itselleen, että ei pane kymmenittäin naisia siksi, että rakastaa heitä, vaan siksi, että vihaa.

Kirjoitin tänään myös mukavan kesäblogitekstin kärpäsestä, joka häiritsi mun unta mutta eiköhän tää ole enemmän mun alaa

1 comment:

Maija&Heli said...

"Antelias ja ihana"

Aika hyvä nimi tekstille, niinkin hyvä, että se voisi olla myös edesmenneen UB:n levyn myydyin single.
Tai kesäisän romaanin nimi, vaikka jonkun leppoisasti ärsyttävän kirjoittajan, kuten Katja Kallion kirjoittama.
Niin, ja sopisi myös seuranhakuun. Moi, olen aika vapaa, 20-vuotias sekä edottomasti...