Friday, October 10, 2008

Chiball

...on ihan oikeasti maailman pellein laji. Se muistuttaa paikoitellen naisvoimistelua ja siinä on messissä haiseva pallo. Tätä ei varmaan tarvi enempää perustella. Kaiken lisäksi, olen alkanut kyseenalaistaa tätä "syvien lihasten" treenausta. Kyllä sitä pitäisi nyt vähän hikoilla.

Mutta aiheeseen.

Liikunta on sukupuolittunutta ja kertoo muutenkin maailmasta. Tässä on suunnilleen kaksi puolta. Miesten kapean roolin surkuttelu ja naisten kaikinpuolin huonompi asema koko vitun maailmassa.

Antakaas kun selitän.


On olemassa suuri joukko sankaritarinoita siitä, kuinka nainen ylittää kaikki esteet ja ennakkoluulot ja menestyy miesvaltaisella alalla. Klassinen kertomus, ns. Million Dollar Baby -juttu (siihen asti kun elokuvassa aletaan käsitellä eutanasiaa). Sinnikäs tyttö nyrkkeilysalilla, mentori joka vakuuttuu tytön kyvyistä jne. jne. Eikä siinä mitään, nyrkkeily on varmaan kivaa ja ne nyrkkeilykledjut jotenkin stylejä. Mikä tässä nyt on olennaista on se, että kyseessä on saavutus, nainen ylittää itsensä. Kun nainen alkaa harrastaa miehistä lajia, täytyy naisen mukautua ja tehdä enemmän.


Entäs sitten se miehen tarina? Ns. Billy Ellitot -kertomus. Mies haluaa tanssia. Kyse on rohkeammasta roolista murtautumisesta kuin naisten kohdalla. Mies joka tekee jotain naismaista alentaa itsenä. Se on niin pyhimysmäistä sisänsä, että miehen ei oikeastaan tarvitse todistaa kelpoisuuttaan, niin kuin naisten tarvitsee miesten lajeissa. Jo se että mies ensinnäkään kiinnostuu ja kehtaa on jo tarpeeksi. Miehuus on ikään kuin miehen kallein ominaisuus ja sen minkäänlainen menettäminen tai epäily on rohkeinta mitä mies voi tehdä.

Tätä voidaan katsoa nyt siis sen kapean roolin kautta. On ihan kamalaa, kun mies joutuu selittelemään toimiaan, jotta säilyttäisi miehuutensa. Patriarkaatti alistaa meitä kaikkia.

Asian toinen puoli on se, että että miehet voisi sitten vittu pysyä kaukana naisten jutuista. Alistetut ryhmät tarvitsevat jotain omaa. Se että mies tulee chiball tunnille on vittumainen juttu niin monella tasolla. Yhtäkkiä koko laji typeryys konkretisoituu kaikessa kauheudessaan. Se on niin naisellista. Ja sitten tulee se syylisyys siitä, että ajattelee näin. Mitäs sitä nyt naisellisia juttuja häpeilemään, saakeli! Sitten tuleeki se ajatus, että tätkö tää naisellisuus on, tällaista pikkusievää minilihasten treenausta....

No, joka tapauksessa. Kenellekään muulle ei varmaan voi käydä näin. Törmätä nyt johonkin kuukausien tapaiseen minuuttiheilaansa chiball-tunnilla. Kiesus.

4 comments:

Katja said...

Päivää. Pyysin taannoin omassa blogissani hyviä blogivinkkejä, sut ilmiannettiin. :)

Tämä chiball-asia kosketti.

Ensinnäkin: järkkäsin firman pikkujouluihin muutama vuosi sitten sellaisen rentoutusteman: päänhierontaa, rentoutusta, chiballia ja brenkkua. Kaikki äijät valkkaili siellä omiin mielialoihinsa sopivia döfäpalloja ihan innoissaan. Opetus: kun juttu on riittävän gay, siihen voi mennä mukaan ilman paineita.

Aasinsiltana: yhtälailla kuin harrastuksiin, myös naisille suunnattuun viihteeseen suhtaudutaan todella alentuvasti. MITÄ SITTEN jos Sex and the city on pelkkää parisuhdesekoilua ja merkkikenkiä? Painukaa tuijottaman sitä saatanan lahtelaista rampaa jota myös Litmseksi kutsutaan.

Kolmanneksi: järkytyin ihan saatanasti katsoessani pitkästä aikaa smurffeja (mulla on lapsi, en ole ihan retardi). Siellähän on vähän niinkuin kääpiöissäkin erilaisia ominaisuuksia: välkky, vanha, hönö, toimelias jne. Samalla tavalla Smurffiinan naiseus on OMINAISUUS, johon liittyy alaominaisuuksina avuttomuutta ja kimittämistä. Ei vittu. Mun tytär ei stä sarjaa enää katso.

Muriel said...

Erittäin validi pointti! Mikä se smurffi-juttu muutenkin on? Ei oo toi sex ratio ihan kohdillaan...

Anonymous said...

Thank You for being the member of this website. Please allow me to have the chance to show my satisfaction with Hostgator web hosting. They offer professional and express support and they also offering numerous [url=http://tinyurl.com/hostgator-coupons-tutorial ]HostGator coupons[/url].

I love hostgator hosting, you will too.

http://if-fit.com/forum/member.php?26767-DypsuriOusydo

Anonymous said...

I will quote Alexander Marshack shortly[url=http://texansfootballstore.com/]Nike J.J. Watt Jersey[/url]
his great work on an ancient lunar calendar is just another item that fits my long held perception[url=http://officialnflfalconsstore.com/]Roddy White Jersey Authentic[/url]
that we know so little and assume far too much stupidity for or about our forbears Then we will have peace One of the items is your personal style
Win $1000-$2000 free Creativity can be defined as problem identification and idea generation whilst innovation can be defined as idea selection[url=http://www.juliojonesjerseys.us/]Julio Jones Falcons Jersey[/url]
development and commercialisationSome of us do not believe in Free Will Money shown as receivable had already been collected